ua en ru

Мінюст створив інформаційно-телекомунікаційну систему центрального засвідчувального органу для роботи з електронними підписами

Міністерством юстиції (Мінюст) створено інформаційно-телекомунікаційну систему центрального засвідчувального органу, засобами якої забезпечується функціонування системи електронного цифрового підпису. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Інформаційно-телекомунікаційна система забезпечує формування та обслуговування посилених сертифікатів відкритих ключів засвідчувальних центрів органів виконавчої влади, інших державних органів, а також центрів сертифікації ключів та акредитованих центрів сертифікації ключів.

За допомогою системи забезпечується функціонування реєстру суб'єктів, які надають послуги, пов'язані з електронним цифровим підписом, в електронному вигляді, а також - функціонування веб-сайту Центрального засвідчу вального органу тощо.

Діяльність адміністратора Інформаційно-телекомунікаційної системи по роботі з акредитованими Центрами сертифікації ключів щодо блокування, скасування та поновлення сертифікатів ключів центрів здійснюється цілодобовою.

Читайте також: Мін'юст акредитував центр сертифікації ключів ДПСУ