ua en ru

Мінтуризму Ізраїля: Скасування візового режиму між Україною і Ізраїлем може відбутися у вересні 2010 р.

Скасування візового режиму між Україною і Ізраїлем може відбутися у вересні 2010 р. Про це на прес-конференції заявив міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков, передає кореспондент РБК-Україна.

С.Місежніков нагадав, що скасування візового режиму між РФ і Ізраїлем дозволило збільшити в 4 рази потік туристів з РФ, а також збільшити товарообіг між двома країнами.

«Все це ми чекаємо також і з Україною після того, як скасуються візи. Кілька днів тому, почалися переговори між МЗС обох країн. Була створена спеціальна комісія з 5 міністрів. Протягом цих переговорів наша комісія повинна ратифікувати результати переговорів, поставити їх наново на уряд і зрештою визначити терміни, коли будуть скасовані візи. За моїми даними, можна буде скасувати візи протягом 5-6 місяців і до вересня цього року наступить безвізовий режим з Україною», - сказав він.

Він додав, що Україна і Ізраїль домовилися про збільшення кількостей авіарейсів між двома країнами з 20 до 42 в тиждень - по 21 рейсу з кожної країни. «Є домовленість про те, що буде збільшення авіаперевізників з 2 до 3. Це великий прогрес», - сказав він.

Він додав, що ізраїльська сторона чекає після скасування візового режиму збільшення туристичного потоку з України з 70 до 140 тис. осіб на рік.