ua en ru

Мінтрансзв'язку: У Чернівецькій обл. відновлено майже всі дорожні об'єкти, пошкоджені повінню, що сталася в 2008 р.

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій обл. відновила 321 із 334 об'єктів, що постраждали внаслідок стихійного лиха, яке сталося 23-27 липня 2008 р., повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України. На відновлювальних роботах у 2009 р. освоєно 98,241 млн грн. Вже відбудовано та введено в експлуатацію 39,8 км доріг та п'ять мостів.

Нині продовжуються роботи на 13 об'єктах дорожнього господарства, які технологічно найскладніші і знаходяться на стадії проектування. Це будівництво естакади у с.Петраші Путильського району, будівництво двох мостів із переходом на Івано-Франківську область у с.Розтоки Путильського району, будівництво двох мостів із переходом на Івано-Франківську область у с. Устеріки Путильського району, три ділянки дороги Усть-Путила - Яблуниця, будівництво мосту через р.Прут у с.Маршинці Новоселицького району та декілька ділянок доріг. Біля цих об'єктів забезпечено тимчасовий проїзд та виконано першочергові роботи.

Відновлювальні роботи продовжуватимуться в 2010 р. і будуть завершені в повному обсязі у 2011 р.

Нагадаємо, в липні 2008 р. у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій обл. сталося стихійне лихо. Через сильні дощі підтоплено понад тисячу населених пунктів, пошкоджено більше 2 тис. мостів, зруйновано та пошкоджено 4,8 тис. км автомобільних доріг.