ua en ru

Мінтрансзв'язку України посилює контроль за безпекою польотів у зв'язку з катастрофою Ту-154 з президентом Польщі на борту.

Мінтрансзв'язку України посилює контроль за безпекою польотів у зв'язку з катастрофою Ту-154 з президентом Польщі на борту, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко доручив Державній авіаційній адміністрації України надіслати телеграму всім керівникам авіакомпаній, аеропортів і суб'єктів авіаційної діяльності, генеральному директору Украероруху, генеральному директору ДАП «Україна» з вказівкою посилити заходи з забезпечення безпеки польотів повітряних суден.

Зокрема, йдеться про необхідність вжити додаткових заходів контролю у частині, що стосується прийняття рішення про виліт та посадку повітряних суден цивільної авіації України.

Також будуть здійснені додаткові позачергові перевірки технічного стану повітряних суден Конструкторського бюро Туполєва та усього парку повітряних суден української реєстрації.

Крім того, суб'єктам авіаційної діяльності доручено посилити контроль за радіотехнічними засобами аеронавігації та метеоспостереження на аеродромах, а також за взаємодією органів обслуговування повітряного руху з метеослужбами.

Нагадаємо, що Ту-154 Президента Польщі розбився 10 квітня о 9:50 за київським часом в Смоленській області під м. Печерськом при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах сильного туману. На борту знаходилися 96 людей, 88 з яких були у складі польської офіційної делегації, яка летіла до Росії для участі в траурній церемонії з нагоди 70-річчя трагедії в Катині. Всі, хто знаходився на борту, загинули.

Серед загиблих - Президент Польщі Лех Качиньський, його дружина Марія Качиньська, члени уряду Польщі, верхівка силових структур країни, голова нацбанку, депутати Сейму, відомі політики і громадські діячі.