ua en ru

Мінтрансзв'язку планує до 2020 р. підвищити в Україні на 50% рівень безпеки польотів до 0,36 подій/100 тис. год. нальоту.

Міністерство транспорту та зв'язку України планує до 2020 р. підвищити на 50% рівень безпеки польотів - з 0,72 до 0,36 подій/100 тис. год. нальоту.

Про це говориться в розробленому міністерством проекті розпорядження Кабінету міністрів України "Про схвалення Транспортної стратегії України на період до 2020 р.". Текст проекту розміщено на офіційному сайті відомства.

Здійснити забезпечення безпеки авіації планується, зокрема, шляхом прийняття та виконання Державної цільової програми безпеки польотів на період до 2015 р. відповідно до міжнародних стандартів ІКАО, розроблення та впровадження єдиної державної політики у сфері забезпечення авіаційної безпеки та захисту цивільної авіації від актів незаконного втручання та протиправних посягань, впровадження системи управління безпекою польотів кожним суб'єктом авіаційної діяльності та галуззю у цілому.

Також передбачається удосконалення процедур діяльності служб авіаційної безпеки щодо забезпечення безпеки пасажирів, членів екіпажів, повітряних суден, авіаційного персоналу та громадян у сфері діяльності цивільної авіації та удосконалення медичного забезпечення авіаційного персоналу.

Крім того, згідно з проектом, передбачене удосконалення державних правил сертифікації та нагляду за діяльністю служб авіаційної безпеки України.