ua en ru

Мінтрансзв’язку оголосить конкурс на залучення інвестора для будівництва терміналу аеропорту "Львів", - Кабмін.

Кабінет міністрів України (Кабмін) доручив Міністерству транспорту та зв'язку України (Мінтрансзв'язку) підготувати матеріали для оголошення нового конкурсу із залучення інвестора на будівництво терміналу міжнародного аеропорту "Львів". Про це повідомив сьогодні на прес-конференції віце-прем'єр України Іван Васюник, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, із переможцем попереднього конкурсу і досі не підписано угоди, оскільки він (переможець) висуває додаткові умови. "Уряд рекомендував Мінтрансзв'язку повідомити переможцю про можливе припинення найближчим часом перемовин, а завдання Мінтрансзв'язку уряд дав, враховуючи ці недоліки, проблеми... доручення Мінтрансзв'язку - проаналізувати обставини проведення попереднього конкурсу і підготувати матеріал для оголошення нового конкурсу", - наголосив І.Васюник.
У свою чергу, голова Львівської ОДА Микола Кміть зазначив, що злітно-посадкова смуга і термінал аеропорту "Львів" будується за графіком. За його словами, на 2010 р. передбачено фінансування цих об'єктів на рівні 600 млн грн і здійснюється згідно з графіком.

Нагадаємо, 4 листопада 2009 р. американська компанія IMTC-MEI L.L.C. перемогла в аукціоні із залучення інвесторів до будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів". У рамках проекту інвестор мав укласти гроші у спорудження аеровокзалу, будівництво відкритого і чотириповерхового паркингів, облаштування привокзальної площі з об'єктами транспортної і інженерної інфраструктури.

Загальна сума необхідних капіталовкладень у термінал і привокзальну площу міжнародного аеропорту "Львів" складає 105 млн євро, ще 8,6 млн євро потрібно вкласти в інфраструктуру.

На будівництво аеровокзалу американська інвестиційна компанія IMTC-MEI L.L.C. планувала залучити кошти "Ексімбанку" (США) - 100 млн євро, повідомляв директор департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Засадний.

Передбачалося, що до кінця 2009 р. в аеропорт буде вкладено 11,87 млн євро, в 2010 р. - 77,81 млн євро, в 2011 р. - 15,83 млн євро. Ввести в експлуатацію реконструйований аеропорт планувалося в другому півріччі 2011 р.

Термін окупності, відповідно до розрахунків, оприлюднених аеропортом "Львів", - 6,5 років. Термін інвестиційного періоду - 15 років.

Пропускна спроможність міжнародного аеропорту "Левів" складає 1000 пас./год. (в обидві боки), і 700 пас./год. в один бік. Площа земельної ділянки терміналу складає 3,23 га. Привокзальна площа, транспортна розв'язка і впорядкування - 3,5 га.