ua en ru

Мінтранс має намір ввести нульову ставку оподаткування імпорту нових літаків і запчастин до них.

Мінтранс України має намір ввести нульову ставку оподаткування імпорту нових літаків і запчастин до них. Про це йшла мова на зустрічі міністра транспорту та зв'язку України Костянтина Єфименка з керівниками найбільших українських авіакомпаній, передає "Комерсант-Україна".
Основною темою обговорення стало підвищення безпеки авіаперевезень. За даними міністерства, середній вік більшості літаків українських авіакомпаній становить більше десяти років - і якщо парк не оновлювати, це може призвести до проблем з безпекою польотів. Тому міністр доручив Державіаадміністрації спільно з авіакомпаніями відпрацювати механізми держпідтримки і економічного стимулювання купівлі нових літаків. Зокрема, в міністерстві мають намір ініціювати введення нульової ставки оподаткування імпорту нових літаків і запчастин до них. Планується також прискорити процес прийняття парламентом Повітряного кодексу і ратифікації кейптаунської конвенції.
Кейптаунська конвенція захищає інтереси власника повітряного судна в ситуаціях, коли у авіакомпанії, що експлуатує літак, виникають будь-які проблеми. Так, у разі банкрутства авіаперевізника постачальнику надається можливість безперешкодного повернення літака з України.