ua en ru

Мінський і нормандський формати себе вичерпали, - Жебрівський

Мінський і нормандський формати себе вичерпали, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський висловився щодо форматів переговорів

На думку глави ДонОДА, пора переходити до виконання умов Будапештської угоди

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський переконаний, що переговори щодо вирішення конфлікту на Донбасі у мінському та нормандському форматах повністю себе вичерпали. Про це він заявив у своєму Facebook.

"Щодо мінських та нормандських форматів, моя позиція така: переговори в Бенувіль (регіон Нижня Нормандія), у Мілані та Мінську стали, по-суті, проміжними етапами. Вони себе вичерпали", - написав Жебрівський у соцмережі.

"Зрештою, ані Франція, ні Німеччина не брали на себе зобов'язань щодо гарантій нашої безпеки, коли ми добровільно-примусово позбулись третього за потужністю у світі ядерного арсеналу. Такі гарантії взяли на себе США та Великобританія (про третього "гаранта" - РФ - мовчу, бо вона нині поводить себе так, ніби перебуває у "стані неосудності", але це вже компетенція Міжнародного трибуналу)", - додав він.

На думку глави Донецької ОДА, у ситуації з Донбасом пора переходити до суті питання - виконання умов Будапештської угоди 1994 року.

"Україна свою частину угоди виконала на всі 100%. У Будапештській угоді прописано чітко: взамін за відмову від ядерного арсеналу США та Великобританія (ну, і Росія) гарантують Україні її незалежність, суверенітет на непорушність існуючих кордонів!" - наголосив Жебрівський.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що українська влада навмисно відмовилася від виконання політичної частини мінських угод щодо Донбасу.