ua en ru

Мінрегіонбуд України пропонує в бюджеті 2010 р. виділити 2 млрд грн на будівництво житла.

Мінрегіонбуд України пропонує в бюджеті 2010 р. виділити 2 млрд грн на будівництво житла. Про це повідомив на нараді міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба, передає кореспондент РБК-Україна.

Планується, що кошти підуть на програми будівництва пільгового житла, на здешевлення добудови та на будівництво житла молодим сім'ям. «Ми вже перевірили більше 600 об'єктів. Максимальна увага буде до регіонів. Ціну змінювати не будемо - 4 тис. 200 грн за кв. м», - сказав він.

За його словами, цього року можна побудувати приблизно 8 млн кв. м житла. Наприклад, минулого року ведемо в експлуатацію 6,4 млн кв. м.

Схема добудови житла, за прогнозами відомства, зазнає лише незначних змін. «Будемо добудовувати житло із 70% готовністю. На це потрібно 4,5 млрд грн», - сказав міністр.

Крім того, Мінрегіонбуд пропонує, щоб субвенції з держбюджету в цьому році йшли виключно на будівництво житла. На реконструкцію та утримання історичних пам'яток, які є на балансі міністерства, пропонується виділити 205 млн грн. Пропонується направити 20 млн грн на створення генеральних плані будівництва в регіонах. «Ми минулого тижня попросили Мінфін , аби він надав нам верхню планку до скільки може використати міністерство в цьому році. Поки що нам не дали такої інформації», - сказав він.