ua en ru

Мінрегіонбуд планує виділити у 2010 р. кошти на добудову 689 будинків з готовністю понад 70%, – В.Яцуба.

Міністерство регіонального розвитку та будівництва України планує виділити у 2010 р. кошти на добудову 689 будинків з готовністю понад 70%. Про це журналістам перед засіданням Кабміну заявив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз об'єктів 689 по всій Україні таких, є такі об'єкти де 95% готовності" - уточнив В.Яцуба. Також міністерство задоволено рівнем державного фінансування галузі, який закладений у бюджеті-2010, заявив В.Яцуба. "Те, що ми просили нам дають. Всього просили 3,5 млрд грн на здешевлення житла і соціально-економічний розвиток... Ми будемо розглядати питання розподілу цих коштів на Кабміні і в тому числі на програму "Доступне житло", - заявив В.Яцуба.
Також В.Яцуба заявив що найближчим часом міністерство планує оприлюднити списки забудовників, які використовують кошти не за цільовим призначенням. Такі компанії не зможуть розраховувати на державну підтримку.
Крім того, В.Яцуба заявив що міністерством планується почати будівництво дешевого житла для вчителів у сільській місцевості. "Поки що це лише наші пропозиції", - уточнив В.Яцуба. У різних областях є окремі райони, де залишилися так звані "столипінські" школи, і саме на будівництво нового житла в таких регіонах буде спрямована програма, пояснив В.Яцуба.