ua en ru

Мінрегіон пропонує проводити перерахунок плати за послуги з утримання будинків у разі їх ненадання

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує проводити перерахунок розміру плати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі. Про це йдеться в проекті постанови Кабміну, текст якої опублікований на офіційному сайті Мінрегіону.

Згідно з текстом проекту порядку, сума перерахунку це кошти, в результаті проведеного перерахунку, які підлягають поверненню споживачу, у вигляді зменшення на відповідну суму нарахувань за період перерахунку.

У разі ненадання послуг, надання їх не в повному обсязі з порушенням передбачених рішенням органу місцевого самоврядування та нормативно-правовою базою термінів, складу та періодичності їх надання або з недотриманням вимог до якості їх надання виконавцем здійснюється перерахунок розміру нарахувань за послуги.

Перерахунок здійснюється не рідше одного разу на рік протягом кварталу, наступного за періодом перерахунку, з урахуванням результатів перерахунків, здійснених з початку звітного року.

У разі надходження актів-претензій від споживачів і прийняття виконавцем рішення про їх задоволення перерахунок здійснюється протягом наступного місяця з моменту отримання виконавцем відповідного акта-претензії. Акт-претензія реєструється уповноваженими особами виконавця

Перерахунок за актом-претензією здійснюється всім споживачам відповідного будинку, які не отримали послуги виходячи з фактично понесених у звітному періоді витрат на надання послуг для кожного будинку окремо в рамках тарифу, періодичності та строків надання послуг, встановлених рішенням органу місцевого самоврядування, з урахуванням планів і графіків виконання робіт, складених виконавцем.