ua en ru

Мінпромполітики: Збитки азотних підприємств у 2009 р. склали близько 2 млрд грн.

За результатами роботи у 2009 році збитки азотних підприємств склали 1923,8 млн грн. Про це повідомив міністр промислової політики Дмитро Колєсніков, передає прес-служба Міністерства.

За його словами, важливість рішення уряду про подовження на ІІ квартал 2010 р. усіх пільг для підприємств ГМК і хімпрому обґрунтовується складним економічним станом, у тому числі, азотних підприємств.

"У разі збільшення ціни на природний газ, з 205 до 318 дол., починаючи з другого кварталу 2010 року, та ураховуючи сезонне падіння експортних цін і попиту на азотну продукцію у ІІІ кварталі поточного року, азотні підприємства будуть працювати збитково, що призведе до їх неплатоспроможності та можливої зупинки (очікувані збитки до кінця поточного року складуть 3,8 млрд грн)", - зауважив Д.Колєсніков.

Він нагадав, що на засіданні уряду 31 березня ц.р. було ухвалено рішення доручити НКРЕ продовжити на другий квартал 2010 року дію постанови від 26.02.10 №180 "Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для підприємств - виробників азотних мінеральних добрив".