ua en ru

Міноборони спростовує інформацію про вихід українських кораблів з Севастополя

Міністерство оборони України спростовує інформацію про вихід українських кораблів з Севастополя.

Міністерство оборони України спростовує інформацію про вихід українських кораблів з Севастополя. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Нагадаємо, сьогодні, 2 березня, деякі іноземні ЗМІ поширили повідомлення про нібито залишення 10 кораблями Військово-морських сил ЗС України своєї бази у Севастополі та перехід більшості військовослужбовців військових частин Збройних сил України, дислокованих у Криму, на бік влади автономії.

"Управління преси та інформації Міністерства оборони України офіційно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності та є провокацією, підготовленою "фахівцями" іноземних спецслужб для дестабілізації обстановки на території Автономної Республіки Крим", - заявляють у Міноборони.

Насамперед, Міноборони інформує, що згаданого у поширених повідомленнях поняття "Чорноморський флот України" не існує.

Усі кораблі ВМС ЗС України, які перебувають у своїй головній базі у Севастополі, не полишали Севастопольської бухти.

"Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин ЗС України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці ЗCУкраїни виконувати відмовляються. Зокрема, сьогодні українські військовослужбовці запобігли вивезенню зброї з території дислокованого у Севастополі 191-го навчального загону ВМС ЗС України - моряки заблокували виїзд із частини бронетранспортером БТР-80. Офіцери ВМС ЗС України стали живим щитом навколо бронетранспортера і не дали відбуксирувати його в бік", - йдеться у повідомленні.

Міноборони повідомляє, що вдалося досягти компромісу: прибулі залишили територію військової частини, а КАМАЗ зі зброєю в супроводі українських військовослужбовців був відправлений на 174-ту базу зберігання ВМС ЗС України.
Міноборони наголошує, що території військових частин ЗС України у Криму знаходяться під контролем українських військовослужбовців.