ua en ru

Міноборони не поспішає реалізовувати додаткові кошти на армію, які виділяє уряд, - Тимчук

Міноборони не поспішає використовувати додаткові кошти на армію, отримані від уряду. Про це написав на своїй сторінці в мережі Facebook координатор Військової Ради політичної партії "Народний фронт", підполковник запасу Дмитро Тимчук.

"Мало того, чиновники записують до списку державного оборонного замовлення салюти та борги міністрів режиму Януковича", - підкреслив він.

"Як відомо, на рахунках Міноборони накопилися мільярди бюджетних коштів, які військові чиновники чомусь не поспішають реалізовувати. А це в умовах бойових дій на Донбасі і кричущої ситуації із забезпеченням українських військ найнеобхіднішими ресурсами викликає, як мінімум, здивування", - наголосив координатор Військової Ради.

Як заначив Тимчук, починаючи з травня 2014 військове керівництво посилено намагалося проштовхнути державне оборонне замовлення, навіть поверхневий аналіз якого дивує.

"У ньому, наприклад, значилися заряди для салютних установок (простіше кажучи, феєрверки на випадок святкових заходів); погашення заборгованостей, що виникли при міністрах оборони Януковича (начебто не можна "заморозити" ці борги з огляду на фактичний стан війни); фінансування навіть не створення перспективних зразків озброєнь, а тільки технічного завдання на них (самі ці озброєння планувалося отримати на озброєння до 2020 року) ...", - зазначив підполковник запасу.

"Але хіба вони можуть бути пріоритетом, коли військам вже сьогодні (точніше, вже вчора) життєво потрібні бронежилети, бронетехніка, засоби зв'язку і т.д.?", - наголошує Тимчук.

За його словами, під тиском уряду Міноборони вже кілька разів переробляло список державного оборонного замовлення, але "актуальні" статті пропихують кожного разу.

"Навіщо? Варто запитати у військових чиновників. Може, це заодно прояснить ситуацію, чому зараз Міноборони не поспішає реалізовувати додаткові кошти на армію, які виділяє уряд", - підсумував Тимчук.