ua en ru

Міноборони: Громадян України, які постраждали в ДТП у Білорусі, евакуюють на батьківщину на військовому літаку

Постраждалих у ДТП в Білорусії українських громадян евакуюють на батьківщину за допомогою реанімаційно-операційного літака Збройних Сил України Ан-26 "Віта". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 5 серпня, на виконання рішення начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України, екіпаж реанімаційно-операційного літака Ан-26 "Віта" дислокованої у Вінницькій бригади транспортної авіації Повітряних Сил під керівництвом льотчика першого класу полковника Олега Нечипорука вилетів з військового аеродрому "Гавришівка" в Бориспіль", - йдеться в повідомленні відомства.

Надалі військові льотчики вирушать до Вітебська для здійснення аеромедичної евакуації на Батьківщину українських громадян, які отримали важкі травми в результаті ДТП в кінці минулого тижня поблизу районного центру Орша (Вітебська область, Республіка Білорусь).

Слід зазначити, що це вже четверта за місяць місія аеромедичної евакуації важкохворих до лікувальних установ, яку здійснюватимуть військові льотчики.