ua en ru

Міноборони Франції додатково направило 500 військових в Париж після теракту

Для посилення заходів безпеки напередодні масових заходів, присвячених пам'яті загиблих в результаті теракту в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo і послідував за цим захоплення заручників в магазині кошерної їжі в Парижі Міністерство оборони Франції додатково направило 500 військових в столичний регіон, передає Deutsche Welle.

У загальній складності 10-11 січня безпека в Парижі будуть забезпечувати понад тисячі військових, а також кілька тисяч поліцейських.

Тим часом поліція Франції оголосила в розшук подругу Амеди Кулібалі - ісламіста, напередодні захопив заручників в єврейському магазині і вбитого поліцейськими в ході спецоперації. Як зазначає поліція, 26-річна Хайят Бумедьєн, "може бути озброєна і небезпечна". За даними влади, вона разом з Кулібалі брала участь в нападі на поліцейських на півдні Парижа 8 січня, в результаті якого одна співробітниця правоохоронних органів була вбита. Міністерство внутрішніх справ оприлюднило фото підозрюваної і звернулося до населення за допомогою в її затриманні.