ua en ru

Міністри закордонних справ країн ЄС 2 березня обговорять ситуацію в Україні

Позачергове засідання міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу, присвячене розвитку кризи на Україні, пройде 2 березня в Брюсселі

Позачергове засідання міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу, присвячене розвитку кризи на Україні, пройде 2 березня в Брюсселі, заявила міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон.

Про скликання наради було оголошено після того, як Рада Федерації схвалила прохання президента Росії Володимира Путіна про введення військ на територію України, а Київ звинуватив Москву в тому, що вона відправила у Крим кількасот тисяч військовослужбовців. Незважаючи на те, що, за заявою Кремля, Путін ще не прийняв рішення про введення військ, українські лідери вже закликають до загальної мобілізації, а Радбез ООН пропонує провести термінові переговори, повідомив Reuters.

Засідання 2 березня стане вже другим нарадою 28 міністрів закордонних справ країн ЄС, присвяченим Україні. Перше відбулося 20 лютого. На ньому обговорювалося введення санкцій проти режиму Віктора Януковича, відповідального за людські жертви в ході безладів в Києві.