ua en ru

Міністри економічного розвитку України та Росії обговорили можливість зняття торгівельних бар'єрів

Міністр економічного розвитку України Петро Порошенко провів зустріч з міністром економічного розвитку РФ Андрієм Бєлоусовим, міністри обговорили можливість зняття торгівельних бар'єрів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Головну увагу сторін в ході зустрічей було зосереджено на необхідності зняття торгівельних бар'єрів, лібералізації доступу для виробників на взаємні ринки, захисті інтересів інвесторів, які розвивають проекти на територіях обох держав. Це набуває особливої актуальності у зв'язку із ратифікацію сьогодні Державною Думою РФ протоколу щодо вступу Росії до СОТ. Відповідно до норм та правил СОТ, Україна та Росія будуть знаходитися в одному правовому полі, метою якого є зниження бар'єрів у міжнародній торгівлі та усунення додаткових митних зборів і імпортних квот", - сказано у повідомленні прес-служби.

Під час зустрічі із Андрієм Бєлоусовим Петро Порошенко досяг домовленості про активізацію роботи та оперативне вирішення проблемних питань у галузі двосторонніх зовнішньоекономічних відносин.