ua en ru

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Ю.Павленко візьме участь в ХХІ зимових Олімпійських іграх у Ванкувері .

10-16 лютого 2010 р. у складі офіційної делегації міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко візьме участь в ХХІ зимових Олімпійських іграх у Ванкувері (Канада). Про це повідомляє прес-служба міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України.

У програмі візиту міністра - церемонія підняття Державного прапору України та відкриття Українського олімпійського дому у Ванкувері, офіційна церемонія відкриття ХХІ зимових Олімпійських ігор, прийом в Українському домі. Запланована також низка зустрічей міністра з представниками офіційних делегацій іноземних країн, що представлені командами учасницями зимової Олімпіади.

Український прапор буде піднято 11 лютого о 17:00 (за місцевим часом), одночасно з прапорами Сполучених Штатів Америки та Чорногорії.

Традиційно піднятий державний прапор в Олімпійському селищі символізує готовність країни до участі в Олімпійських іграх. У цей день національні стяги, прапори Національного олімпійського комітету будуть підняті на центральних площах усіх обласних центрів України, столиці АР Крим, міст Києва та Севастополя. Всеукраїнська церемонія, присвячена відкриттю ХХІ зимових Олімпійських ігор, проводитиметься регіональними відділеннями НОК України у співпраці з місцевими органами влади, за сприяння Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту і за підтримки федерацій з олімпійських видів спорту, фізкультурно-спортивних товариств, а також регіональних центрів фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та «Інваспорт». Напередодні поїздки до Ванкуверу міністр Ю.Павленко звернувся до керівництва областей з проханням залучити якомога більше українців до підтримки олімпійських ідеалів, підтримки національної збірної України на Іграх у Ванкувері.

12 лютого Ю.Павленко візьме участь в офіційній церемонії відкриття ХХІ зимових Олімпійських ігор, яка вперше в історії відбудеться в закритому приміщенні - на стадіоні BC Place із надувним дахом. Очікується, що церемонію відкриття відвідає 55 тис. людей.

15 лютого відбудеться урочистий прийом в Українському олімпійському домі у Ванкувері, на який запрошені провідники олімпійського руху, зокрема, президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге.

Нагадаємо, Олімпійські ігри у Ванкувері відбудуться з 12 до 28 лютого 2010 р.

47 українських спортсменів змагатимуться у 9 з 15 видів спорту.