ua en ru

Міністр фінансів Сполученого Королівства цього тижня пропонуватиме фінансування на 2 млрд фунтів, аби заохотити корпоративні інвестиції.

Канцлер Скарбниці (міністр фінансів) Сполученого Королівства Алістер Дарлінг цього тижня пропонуватиме фінансування на 2 млрд фунтів (приблизно 3 млрд дол.), аби заохотити корпоративні інвестиції, повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформоване джерело. Це спроба стимулювати економіку за умов рекордного дефіциту бюджету.

Передвиборчий бюджет Дарлінга 24 березня має спрямувати кошти від продажу активів до інвестицій (позичених у кредит), що їх компанії мають вкладати до інфраструктури та виробництва чистої енергії. Вчора міністр заявив, що його план витрат дасть змогу уникнути передвиборчих роздач задешево та збільшення податків на багатих.

"Уряд не може зробити все, але уряд може дещо змінити", - сказав Алістер Дарлінг у недільній програмі BBC. - "...Певна допомога уряду може відкрити багато інвестицій з приватного сектору".

Натомість представники опозиційної Консервативної партії Великобританії твердять, що Дарлінг мав би перейнятися скороченням дефіциту бюджету (що може цього року сягнути 12% ВВП країни), аби повернути довіру інвесторів та уникнути надмірних витрат.