ua en ru

Міністр юстиції ФРН не виключає бойкоту Олімпіади в Сочі у зв'язку з забороною пропаганди гомосексуалізму в РФ

Міністр юстиції ФРН Сабіне Лойтхойссер-Шнарренбергер в інтерв'ю журналу Der Spiegel висловила своє обурення новим російським законом про заборону пропаганди нетрадиційної сексуальної орієнтації, передає Deutsche Welle.

У зв'язку з Олімпійськими іграми в Сочі політик зазначила, що для спортсменів існує можливість не брати участь у змаганнях, а для політиків відмовитися від відвідування цього заходу.

"Нікого брати участь (в Олімпіаді) не змушують", - додала вона.

Читайте також: Американський сенатор вимагає оголосити бойкот Олімпійських ігор у Сочі

Лойтхойссер-Шнарренбергер також підкреслила, що "навішування ярликів на гомосексуалів суперечить Європейській конвенції про захист прав людини". Вона додала, що "чекає від Росії дотримання міжнародно-правових зобов'язань".

Нагадаємо, в Росії у зв'язку з введенням заборони пропаганди нетрадиційної сексуальної орієнтації виникла неясність, чи буде він діяти під час Олімпійських ігор у Сочі. Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) з посиланням на запевнення "вищих урядових чинів" заявляв, що новий російський закон не поширюватиметься на учасників і гостей Олімпіади. Однак пізніше міністр спорту РФ Віталій Мутко заявив, що нового закону повинні дотримуватися і учасники Ігор.