ua en ru

Міністр інформації Лівії підтвердив смерть одного з синів Каддафі Мутассіма

Тимчасова адміністрація Лівії підтвердила смерть одного з синів Муаммара Каддафі - Мутассіма. "Мутассім (Каддафі) мертвий. Я можу це підтвердити", - сказав агентству Reuters міністр інформації Махмуд Шаммая. За його словами, вбитий син Каддафі ховався разом з батьком у м. Сирті.
Раніше сьогодні представники Перехідної національної ради Лівії повідомляли, що син Каддафі Мутассім захоплений в Сирті.
Невідомою залишається доля іншого сина покійного екс-лідера Лівії Сейфа аль-Іслама Каддафі. За деякими даними, він також убитий. Однак катарський телеканал Al Jazeera передає з посиланням на "непідтверджені повідомлення", що аль Іслам поранений і заарештований.
Каддафі, який правив Лівією понад 40 років і перебував у бігах з серпня ц.р., був убитий сьогодні бійцями ПНР у своєму рідному місті Сирт, який залишався останнім форпостом вірних йому сил. Обставини смерті 69-річного полковника поки достеменно невідомі. Каддафі помер від отриманих при його захопленні поранень. Першим документальним підтвердженням його смерті був відеозапис, зроблений кимось із бійців ПНР на мобільний телефон. На ньому було видно, як зранене, напівроздягнене тіло полковника тягнуть люди, які його захопили. Пізніше про загибель Каддафі оголосив прем'єр-міністр нової Лівії Махмуд Джібріль. Тіло Каддафі перевезено в м. Місурата.