ua en ru

Міністр фінансів ФРН: ЄС повинен протистояти спробам Путіна розділити його за націнтересами

Міністр фінансів ФРН: ЄС повинен протистояти спробам Путіна розділити його за націнтересами Фото: міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле закликає Європу не "грати на руку" Росії

"М'яка сила" Європи біля кордонів Росії розглядається Москвою як загроза

Європейським країнам не слід "грати на руку" президенту Російської Федерації Володимиру Путіну, вони мають протистояти його спробами поділити Євросоюз за національним інтересами, вважає міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле. Про це він заявив, виступаючи в Лондонській школі економіки, передає Reuters.

Глава німецького Мінфіну зазначив, що президента Росії Володимира Путіна лякає соціально-демократична європейська модель, тому Європа повинна протистояти спробам розділити її на окремі країни.

Шойбле також вважає, що саме "м'яка сила" Європи поблизу кордонів Росії розглядається Москвою як загроза, а не розширення Європейського союзу або НАТО саме по собі.

"Ось чому (Путін - ред.) намагається послабити Європу, розділяючи нас і схиляючи міркувати тільки у вузьких національних інтересах. Ми не повинні грати на руку йому", - заявив Шойбле.

Нагадаємо, раніше заступник Генерального секретаря Служби зовнішніх дій Євросоюзу повідомила, що ЄС не має наміру поновлювати нормальні економічні відносини з Росією, доки Україні не буде повернений Крим і не припиниться агресія на Донбасі.