ua en ru

Міністерство транспорту і зв'язку України перевіряє міжнародні пункти пропуску автотранспорту.

До кінця року Мінтрансзв'язку України і Генпрокуратура України перевірять економічну та господарську діяльність деяких підрозділів державного підприємства «Служба міжнародних автомобільних перевезень» (ДП «СМАП»). В першу чергу перевірці підлягають прикордонні структури підприємства - територіальні відділення «Закарпаття», «Південь» і «Схід», через які проходять 54-65% двосторонніх і близько 78% міжнародних транзитних перевезень. Про це РБК-Україна повідомили джерела в Мінтрансзв'язку.

З 20 листопада комісія міністерства перевіряє діяльність відділу ДП СМАП «Ужгород» Закарпатського територіального управління. За словами співробітників підприємства, робота чотирьох міжнародних автопереходів на Угорщину, Словаччину та Румунію тимчасово ускладнена. Співробітники стверджують, що також йдеться про скорочення 30% штатних співробітників, зокрема - інспекторів, що працюють в пунктах пропуску. Джерела в Мінтрансзв'язку кажуть, що до 28 листопада за наслідками роботи комісії буде ухвалено рішення про звільнення глави ДП СМАП «Ужгород» Василя Липея.

За наявною інформацією, до кінця року подібні перевірки пройдуть в Донецькому регіоні та Євпаторії. Комісія звільнить управлінців, призначених з липня по вересень ц.р. колишнім в.о. директора ДП «СМАП» Олегом Ушаковим.