ua en ru

Мінінфраструктури розробило "економічно обгрунтовану" методику розрахунку тарифів на проїзд у поїздах Hyundai

Міністерство інфраструктури України розробило "економічно обгрунтовану" методику розрахунку тарифів на перевезення пасажирів денними швидкісними поїздами класу Інтерсіті +. Текст відповідного проекту наказу опублікований на офіційному сайті Міністерства.

Згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття акта є створення умов для забезпечення ефективного ціноутворення з перевезення пасажирів залізничним транспортом, прозорого державного регулювання тарифів, встановлення механізму формування пасажирських залізничних тарифів, визначення принципів, які повинні бути покладені в основу побудови економічно обгрунтованих тарифів, затвердження структури пасажирського тарифу , а також підвищення інвестиційної привабливості залізничного транспорту.

У формулу розрахунку собівартості перевезення 1 пасажира, в тому числі, включені: кількість відправлених пасажирів у денних швидкісних поїздах, час знаходження поїзда на маршруті слідування, витрати, пов'язані з амортизацією, капітальними та деповськими ремонтами вагонів і вартість вагона відповідного типу.