ua en ru

Мінінфраструктури пропонує збільшити суму страхових виплат пасажирам, які потрапили в ДТП, до 408 тис. грн

Міністерство інфраструктури пропонує збільшити суму страхових виплат пасажирам ліцензійного транспорту, що потрапили в ДТП до 24 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (408 тис. грн). Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів України "Про внесення зміни до Положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорт", повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"На сьогоднішній день, страхові виплати на транспорті не відповідають сьогоднішньому рівню вартості медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків на транспорті або поховання загиблих, матеріальної компенсації у зв'язку з втратою годувальника в аваріях та дорожньо-транспортних пригодах. Тож Мінінфраструктури пропонує підвищити розмір страхової суми для кожного застрахованого з 6 тис. до 24 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (з 102 тис. грн до 408 тис. грн)", - йдеться в повідомленні Мініфраструктури.

Планується, що з прийняттям цієї постанови виростуть соціальна захищеність пасажирів, які постраждали внаслідок нещасних випадків на транспорті, і довіру громадськості до діяльності страхових компаній у галузі транспорту.

У 2011 році при страхуванні пасажирів від нещасних випадків на транспорті страховим компаніям підприємствами, підвідомчими Мінінфраструктури, було перераховано 86,1 млн грн, втім, страхові виплати за 57 страхових випадків склали лише 358 938 грн, тобто 0, 42% від перерахованих коштів.