ua en ru

Мінінфраструктури рекомендує автоперевізникам утриматися від поїздок до Румунії через погану погоду

Міністерство інфраструктури України (Мінінфраструктури) рекомендує автоперевізникам утриматися від поїздок до Румунії через погіршення погодних умов в країні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Мінінфраструктури рекомендує міжнародним українським автомобільним перевізникам враховувати зазначену інформацію при плануванні перевезень, або ж утриматись у цей період від подорожей до Румунії без крайньої потреби", - йдеться в повідомленні.

Так, за інформацією Генерального консульства України в Сучаві (Румунія) з 1 жовтня спостерігається погіршення погодних умов на території Румунії: снігопади, ожеледиця на окремих дорогах, передусім гірських, що значно ускладнює рух автотранспорту. На території північно-східної частини Румунії оголошено штормове попередження - очікуються дощі та посилення вітру до 70 км на годину.

Найбільш складна ситуація у повітах: Харгіта, Ковасна, Сібіу, Вранчя, Васлуй і частково Сучава. Компетентні румунські органи влади цих повітів оголосили вимогу щодо обов'язкового оснащення автотранспорту, особливо важких автомобілів місцевих і міжнародних перевезень, зимовими шинами, ланцюгами, лопатами та іншим необхідним обладнанням для дій у випадку потрапляння у снігові замети й ожеледицю.

Європейська магістраль Е-85 Сірет-Бухарест функціонує у нормальному режимі.