ua en ru

Мінфін продасть 340 млн дол. в ЗВР для стабілізації гривні, - Яценюк

Міністерство фінансів України продасть 340 млн дол золотовалютні резерви Національного банку України для стабілізації курсу гривні.

Міністерство фінансів України продасть 340 млн дол золотовалютні резерви Національного банку України для стабілізації курсу гривні. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк після підписання меморандуму про співпрацю між урядом України та Світовим конгресом українців, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми прийняли рішення. Для стабілізації валютного курсу Мінфін продає в резерви НБУ 340 млн дол. США. Це збільшить резерви НБУ і допоможе стабілізувати валютно-обмінний курс", - заявив Яценюк.

Він підкреслив, що через військовий конфлікт на Донбасі, українська економіка стала військовою.

"Що стосується нашої економічної ситуації, то воно (конфлікт на сході України) має вплив на економіку України, тому що українська економіка стала військовою економікою", - сказав прем'єр.

22 серпня Яценюк повідомив, що Нацбанк додатково купив ЗВР на 210 млн дол., зазначивши, що золотовалютні резерви України становлять 16 млрд дол.

21 серпня НБУ повідомив, що ЗВР України за підсумками липня становлять 16 млрд 070,01 млн дол.

Зазначимо також, що починаючи з 12 серпня НБУ чотири рази знижував курс гривні до нового історичного мінімуму, і станом на 27 серпня офіційний курс гривні Нацбанку склав 1389,0974 грн за 100 дол.

При цьому, за словами Яценюка, українська економіка не зможе витримати валютний курс вище 12 грн за дол.