ua en ru

Мінфін повністю розрахувався з бюджетниками і пільговиками, - Держказначейство

За 9 місяців місцеві бюджети отримали 80,6 млрд грн трансфертів. У тому числі, повністю профінансовані дотація вирівнювання - 38,7 млрд грн та додаткові дотації - 2,1 млрд грн. Відповідна інформація міститься в аналітичній записці щодо виконання держбюджету, повідомили РБК-Україна в Держказначействі.

Зокрема, станом на 18 жовтня ц.р., дотація вирівнювання місцевим бюджетам, яка передбачена на 9 місяців і спрямовується виключно на зарплату дотаційних бюджетів, профінансовано в обсязі 38,7 млрд грн - на 100% до розпису на цей період. Крім того, в рахунок дотації вирівнювання на жовтень ц.р. перераховано 2,7 млрд грн.

Для місцевих бюджетів, у яких виникає тимчасовий касовий розрив в процесі їх виконання, за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку надаються короткострокові позики. Станом на 18 жовтня таких позик надано на суму 38,4 млрд грн.

Профінансовані в межах взятих зобов'язань субвенції на соціальний захист населення - 31,6 млрд грн (зокрема, субвенція на допомогу сім'ям з дітьми - 24,2 млрд грн; субвенція на надання пільг та житлових субсидій на оплату енергоносіїв та житлово-комунальних послуг - 5,3 млрд грн; субвенція на надання пільг з послуг зв'язку та пільговий проїзд - 1,4 млрд грн) та інші субвенції - на 8,8 млрд грн.

Читайте також: Витрати з обслуговування держборгу України на 15 жовтня склали 18,2 млрд грн, - Держказначейство