ua en ru

Мінфін планує в ІІІ кварталі 2012 р. здійснити запозичень на 18 млрд грн

Міністерство фінансів України планує в ІІІ кварталі 2012 р. здійснити запозичень на 18 млрд грн. Про цей йдеться в плані управління держборгом на поточний квартал.

"Враховуючи фактичні державні запозичення у січні-червні 2012 р., протягом ІІІ кварталу загальний обсяг надходжень за борговими операціями по загальному фонду держбюджету України становитиме 18,0 млрд грн", - йдеться в документі.

Планується, що довгострокові та середньострокові боргові інструменти матимуть рівні долі - по 8 млрд грн (по 44,4% кожен). При цьому короткострокові інструменти становитимуть 2 млрд грн, або 11,2%.
"Обсяг зовнішніх запозичень може становити 8 млрд грн, або 44,4% від загальної суми запозичень по загальному фонду державного бюджету України у ІІІ кварталі. Протягом кварталу джерелами для зовнішніх запозичень можуть бути кошти МВФ, МБРР, ЄС, двосторонні кредити та випуски євро бондів.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ІІ кварталі 2012 р. Мінфін планував зовнішні запозичення у 17,6 млрд грн, але через несприятливу зовнішню ситуацію залучення коштів за кордоном було перенесено.