ua en ru

Мінфін допускає ліквідацію "Родовід банку"

Міністерство фінансів України допускає ліквідацію АТ "Родовід банк".

Міністерство фінансів України допускає ліквідацію АТ "Родовід банк". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінфіну.

"На сьогодні АТ "Родовід банк" повноцінно не запрацював як санаційний банк, основним завданням якого є проведення роботи з активами державних банків та банків, у капіталізації яких взяла участь держава. У зв'язку з цим, Міністерство фінансів як орган управління корпоративними правами держави у статутному капіталі банку, підтримуючи необхідність розв'язання проблеми навколо АТ "Родовід банк", у відповідності до доручень Кабінету міністрів України та у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, досліджує питання доцільності доопрацювання законодавства для врегулювання діяльності банку як санаційного або, у іншому випадку, процедури його ліквідації", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, за поданням Нацбанку України розпорядженням Кабміну від 14 вересня 2011 р. №880-р "Про утворення санаційного банку" було прийнято рішення створити на базі "Родовід банку" санаційний банк, завданням якого є проведення роботи з активами державних банків та банків, у капіталізації яких взяла участь держава, спрямованої на максимізацію надходжень від повернення цих активів.

Раніше Громадська рада при НБУ звернулася до голови регулятора Валерії Гонтаревої з проханням з'ясувати питання подальшого існування "Родовід Банку".