ua en ru

Мінекономрозвитку пропонує заборонити перевірки підприємства протягом року різними органами держконтролю

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднило проект закону "Про внесення змін до закону України" Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності "(щодо обмеження втручання в діяльність суб'єктів господарювання)". Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

Проектом закону пропонується встановити заборону на проведення заходів державного нагляду (контролю) за одним суб'єкту господарювання протягом календарного року різними органами державного нагляду (контролю).

Крім того, пропонується запровадити механізм зупинення діяльності виробництва (виготовлення), реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг, суб'єктами господарювання, які відносяться до низького ступеня ризику, виключно за рішенням суду.

Також пропонується відмовлятися від проведення позапланових перевірок підприємств внаслідок порушення ними вимог законодавства при відшкодуванні підприємством збитку, нанесеного їм фізичним, юридичним особам або державі, якщо за допущені порушення не встановлено кримінальної відповідальності.