ua en ru

Мінекономіки пропонує встановити на 2010 р. граничний рівень рентабельності зберігання зерна в розмірі 20%.

Міністерство економіки України пропонує встановити з 1 січня по 31 грудня 2010 р. для суб'єктів господарювання, що здійснюють приймання, доробку, зберігання та відвантаження зерна, граничний рівень рентабельності до витрат на їх надання (собівартості) у розмірі не вище 20%. Відповідний пункт міститься у проекті постанови уряду України, опублікованій на сайті Мінекономіки.

Згідно документу, обмеження рівня рентабельності не поширюється на плату за зберігання зерна, встановлену відповідно до підпункту 14.2.4 пункту 14.2 статті 14 закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" та послуги залізниць, вартість яких встановлюється відповідно до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язаних з ними послуг, затвердженого наказом Мінтрансзв'язку від 26 березня 2009 р. №317.

Суб'єкти господарювання, які надають послуги із визначення показників якості зерна, встановлюють плату за ці послуги не вище вартості, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 23 липня 2009 р. №834 "Про затвердження Порядку надання платних послуг державними хлібними інспекціями Автономної республіки Крим і областей і використання коштів, що надходять як плата за їх надання, а також переліку та вартості таких послуг".