ua en ru

Міндоходів виявило на українських серверах соцмережі "Вконтакте" незаконний відеоконтент

Міністерство доходів і зборів виявило на українських серверах соціальної мережі "Вконтакте" (РФ) незаконний відеоконтент, що містить, зокрема, дитячу порнографію. Про це повідомляє прес-служба Міндоходів в Києві.

"Під час досудового розслідування була призначена комплексна комп'ютерно-мистецька експертиза. За експертним висновком, якій було надано науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при ГУ МВС України в м. Києві, встановлено що серед іншої інформації на серверах зберігалися медіа-файли з ознаками порнографічної продукції, а також медіа-файли, які мають ознаки пропаганди культу насильства та жорстокості і містять посилання на сайт vk.com, - йдеться в повідомленні. - На даний час органами прокуратури розглядається питання щодо передачі матеріалів кримінального провадження до органів МВС України".

Читайте також: Міндоходів досі не повернуло "Вконтакте" їх сервера

Прес-служба "ВКонтакте" відмовилася коментувати ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, 27 червня технічний директор соцмережі "Вконтакте" Микола Дуров заявив, що правоохоронці в Києві вилучили сервери компанії.

Міндоходов в свою чергу заявило, що сервери вилучили у ТОВ "Дата-Айікс Юей" і шукають там докази ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос".