ua en ru

Міліція затримала 5 активістів тернопільської сотні Майдану за побиття та пограбування міліціонера

У Тернопільській області міліція затримала п'ятьох активістів так званої 12-ї сотні Майдану за позбавлення його волі, побиття та пограбування оперативника обласного спецпідрозділу УБОЗ, Інцидент стався в одному із населених пунктів Тернопільського району.

У Тернопільській області міліція затримала п'ятьох активістів так званої 12-ї сотні Майдану за позбавлення його волі, побиття та пограбування оперативника обласного спецпідрозділу УБОЗ. Інцидент стався в одному із населених пунктів Тернопільського району, повідомляє прес-служба УМВС Українив Тернопільській області.

"Правоохоронці встановили, що декілька осіб, одягнуті у камуфляжну форму з нашивками на передпліччі "12 сотня", напали на працівника міліції, який був при виконанні службових обов'язків. Зловмисники обшукали автомобіль правоохоронця, заволоділи його особистими речами (золотим ланцюжком, мобільним телефоном, службовим посвідченням) та службовим майном (фотоапаратом, біноклем та іншим). Міліціонера жорстоко побили. Тілесні ушкодження йому завдавали п'ятеро осіб", - йдеться в повідомленні.

Потім, одягнувши побитому оперативнику на руки кайданки, зловмисники вирішили відвезти його до начальника управління внутрішніх справ, який у той час разом з громадськістю та керівництвом області перебував в тернопільському аеропорту для зустрічі тіла загиблого в АТО бійця з Теребовлянського району.

Таким чином, пояснюють в міліції, дані особи хотіли висловити свої претензії керівнику обласної міліції, що нібито оперативник, якого вони затримали, стежив за ними.

Згідно з повідомлення, керівництво міліції вирішило не затримувати зловмисників безпосередньо в аеропорту, аби не ставити під загрозу мирних жителів.

"Зрештою, дана група разом із захопленим міліціонером поїхали з аеропорту. Згодом правоохоронці провели спецоперацію, в результаті якої злочинців було затримано, а працівника міліції визволено", - зазначають у МВС.

Зловмисників, згідно статті 208 КПК, затримали за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених статтями 345 (частина 2), 146 (частина 2), 186 (частина 2) та 296 (частина 4) Кримінального кодексу України.

Чотирьом особам, які брали активну участь у викраденні працівника міліції, його побитті та заволодінні майном, Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту. П'ятого підозрюваного передано львівським міліціонерам, у зв'язку з тим, що він перебував у розшуку на території сусідньої області за вчинення злочинів.

Під час обшуків у фігурантів вилучили цілий арсенал зброї: три травматичних та один пневматичний пістолети, бойову гранату "РГД-5", два ножі кустарного виробництва з ознаками холодної зброї, дерев'яну биту, майже сотню набоїв калібру 7,62 мм, понад десяток набоїв калібру 9 мм, засоби зв'язку, військові однострої. Крім цього, у підозрюваних вилучили муляжі трьох автоматів "АКС-74" та один - автомату "Томсон", а також автомобіль Toyota Land Cruiser.

Наразі правоохоронці перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших злочинів на території Тернопільщини.