ua en ru

Міліція порушила справу за фактом обстрілу колони військових в Ізюмі Харківської області

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу колони українських військових у м. Ізюм Харківської області

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу колони українських військових у м. Ізюм Харківської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

"Ізюмська міжрайонна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом обстрілу вантажівки з військовослужбовцями... Кримінальне провадження зареєстровано Ізюмським МВ ГУМВС України в Харківській області за ч. 3 ст. 258 КК (терористичний акт, що призвів до загибелі людей)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 травня біля межі Харківської і Донецької областей невідомі обстріляли з автоматичної зброї колону військовослужбовців внутрішніх військ. За словами керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тымчука, невідомі обстріляли вантажний автомобіль з підствольних гранатометів, прибувши до місця нападу на легковому автомобілі.

В результаті загинув 19-річний солдат. Ще двоє військовослужбовців (1992 і 1995 р. н.) отримали поранення різного ступеня тяжкості і були доставлені в лікарню.