ua en ru

Міліція вважає основною версією вбивства депутата в Дніпропетровській обл. його підприємницьку діяльність

Міліція вважає основною версією вбивства в Дніпропетровській області депутата Сергія Полякова його підприємницьку діяльність. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Дніпропетровській обл.

Співробітниками міліції порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.115 AC України (Умисне вбивство). Зараз правоохоронці роблять все для встановлення особи та затримання зловмисника.

Вважається, вчора в Дніпропетровській обл. був убитий депутат міськради від партії "Фронт змін".

На місце події було встановлено, що близько 17:00 загиблий, власник кафе "Оріон", депутат міської ради та голова правління рудно-ремонтного заводу, Сергій Поляков прибув у своє кафе, де пробув протягом години. В 18:10 чоловік вийшов з кафе і попрямував до своєї машини, що стояла на протилежному боці вулиці. Камери спостереження зафіксували, як слідом за потерпілим дорогу перейшов молодий чоловік, обличчя якого було замотане шарфом, а був накинутий на голову капюшон.

Приблизно в 20 м від автомобіля зловмисник, наблизившись до жертви, здійснив один постріл в упор голову, в результаті чого Поляків помер на місці. Після скоєння вбивства стрілець зник у дворах.

"На сьогоднішній день створена слідчо-оперативна група, в яку увійшли кращі співробітники управління, приймаються всі необхідні заходи для встановлення обставин і причин події. На сьогоднішній день ми говоримо про те, що вбивство пов'язане з його фінансово-економічною діяльністю. Це жодним чином не політика. Вбитий регулярно відвідував своє кафе і постійно паркував машину в одному і тому ж місці. Крім цього він також володів двома невеликими магазинами в місті. Злочин було підготовлено і сьогодні проводяться всі необхідні оперативно-слідчі дії", - сказав начальник ГУ МВС України в Дніпропетровській області Віктор Бабенко

На місці події була виявлена гільза від пістолета Макарова, з доказом працюють експерти.