ua en ru

Міліція не бачить підстав для ексгумації тіла "караванського стрілка"

Підстав для проведення ексгумації тіла "Караванського стрілка" Ярослава Мазурка немає. Про це заявив сьогодні старший слідчий з особливо важливих справ слідчого управління ГУМВС України в м. Києві Руслан Могильний, передає кореспондент РБК-Україна.

Підстав для проведення ексгумації тіла "караванського стрілка" Ярослава Мазурка немає. Про це заявив сьогодні старший слідчий з особливо важливих справ слідчого управління ГУМВС України в м. Києві Руслан Могильний, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні у нас немає підстав проводити ексгумацію, враховуючи, що його вина доведена... Якщо буде доцільно, будемо розглядати це питання. Але поки підстав у нас немає, щоб брати у нього щось на дослідження", - заявив Могильний.

За його словами, якщо родичі загиблих охоронців будуть наполягати, і прокуратура дасть відповідний дозвіл ексгумація може бути проведена.

Могильний зазначив, що Мазурок перевіряється на причетність до скоєння ще 8 вбивств, які були скоєні з 2004 р. в Солом'янському, Святошинському та Оболонському районах Києва.

Нагадаємо, 26 вересня на вул. Луговій, 12 в Києві у торговому центрі "Караван" невідомий розстріляв трьох приватних охоронців і одного поранив. Спочатку повідомлялося, що вбивця вкрав у торговому центрі "Караван" карту флеш-пам'яті, але згодом з'ясувалося, що невідомий чоловік прихопив із собою аккумулятор і один зарядний пристрій. За даним фактом слідчим відділом Оболонського райуправління столичної міліції було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство). Всі охоронці були молодими, у віці близько 30-33 років.

7 листопада 2012 р. на території Сирецького парку в Києві було знайдено тіло чоловіка, схожого на Ярослава Мазурка. Зазначалося, що чоловік помер від вогнепального поранення, зброю було знайдено поруч. При огляді убитого в одязі був знайдений паспорт на ім'я Мазурка Я. Т., техпаспорт на мотоцикл "Ява", посвідчення водія на ім'я Мазурка Я. Т. та довідка про присвоєння ідентифікаційного коду на ім'я Мазурка Я.Т..

15 листопада стало відомо, що результати експертизи ДНК у кримінальній справі про вбивство трьох охоронців у ТРЦ "Караван" свідчать, що резонансний злочин скоїв знайдений напередодні мертвим Ярослав Мазурок. З'ясувалося, що відбитки пальців трупа, знайденого в Києві, співпали з відбитками пальців Ярослава Мазурка.

Мазурок був похований 17 листопада на Північному кладовищі на околиці столиці.