ua en ru

Міліція ліквідувала в Києві конвертцентр з оборотом до 3,6 млрд грн

Міліція 8 жовтня в ході обшуків в офісних приміщеннях київського відділення банку ПАТ "Аксіома" ліквідувала конвертаційний центр з оборотом у 3,6 млрд грн.

Міліція 8 жовтня в ході обшуків в офісних приміщеннях київського відділення банку ПАТ "Аксіома" ліквідувала конвертаційний центр з оборотом у 3,6 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Вчора, департаментом по боротьбі з економічними злочинами була припинена діяльність одного з найбільших на сьогоднішній день підпільних конвертаційних центрів. В ході обшуку було вилучено готівки на суму понад 3,9 млн грн (2,6 млн грн і 105 тис. дол. США). Загальний тіньовий оборот центру, на думку слідства, склав 3,6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, обшук в офісних приміщеннях київського відділення банку ПАТ "Аксіома" проводився за рішенням Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінальної справи про зловживання службовими повноваженнями з боку співробітників банку.

"Встановлено, що дана банківська установа проводило транзитні операції, конвертацію безготівкових коштів у готівку, незаконний обмін валютних цінностей через ряд фіктивних підприємств та фізичних осіб. В ході обшуку вилучено фінансово-господарські документи, жорсткі диски комп'ютерів, ноутбуки, печатки фіктивних підприємств та готівкові гроші", - повідомили в МВС.

У міліції додали, що конвертаційний центр розташовувався в орендованому приміщенні, що належить приватній особі.

"Крім того, в рамках кримінального провадження сьогодні затримані клієнти і керівники двох підприємств, які здійснювали незаконний обмін валюти", - відзначили в прес-службі.

Слідчі дії у відношенні ПАТ КБ "Аксіома" тривають.

Нагадаємо, за даними заступника голови ГФС Володимира Хоменка в Україні з березня по серпень 2014 р. були ліквідовані 37 конвертаційних центрів.

Зазначимо, ГФС і НБУ готують пакет пропозицій щодо боротьби з конвертаційними центрами.