ua en ru

МЗС України: Сомалійські пірати звільнили з полону судно Maran Centaurus, до складу екіпажу якого входять двоє громадян України.

За повідомленням посольства України в Грецькій Республіці, 18 січня ц.р., о 07:45 за київським часом сомалійські пірати звільнили з полону судно Maran Centaurus, до складу екіпажу якого входять двоє громадян України, повідомляє прес-служба МЗС України.

За даними компанії-оператора Maran tankers management Inc., у даний час згадане судно прямує до порту Дурбан (Південно-Африканська Республіка) для проведення заміни екіпажу. Всі члени екіпажу почувають себе нормально, на судні є достатня кількість пального, питної води та продуктів харчування.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко доручив посольству України в Південно-Африканській Республіці забезпечити зустріч українських моряків після прибуття в порт та надати їм у разі необхідності допомогу.

На сьогодні у полоні сомалійських піратів ще залишаються 12 українських моряків: двоє - члени екіпажу захопленого 28 грудня 2009 р. судна St. James Park та 10 осіб, які входять до складу змішаного екіпажу захопленого 2 січня 2010 р. судна Asian Glory.