ua en ru

МЗС: З боку ЄС є політична готовність до підписання з Україною угоди про асоціацію.

З боку Євросоюзу є політична готовність до підписання з Україною угоди про асоційоване членство. Про це на брифінгу заявив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв, передає кореспондент РБК-Україна. Він наголосив, що на сьогоднішній день на експертно-технічному рівні переговори про відповідну угоду вже завершені. «Ми по суті можемо констатувати завершення на технічно-експертному рівні переговорів по всій угоді за виключенням частини, що стосується зони вільної торгівлі. По решті частин угоди залишаються так звані політичні питання, які вимагатимуть вирішення на високому політичному рівні», - сказав він.

Він наголосив, що переговори щодо зони вільної торгівлі будуть продовжені до кінця цього року і в наступному році.

Заступник міністра також нагадав, що в разі укладення угоди про асоційоване членство наступним кроком з боку України стане укладення угоди про умови вступу України в ЄС.

К.Єлісєєв також зазначив, що питання підписання угоди про асоційоване членство між Україною та ЄС буде обговорюватися в ході саміту Україна - ЄС, який відбудеться 4 грудня в Києві. Він також зазначив, що в ході саміту планується обговорити питання без пекової політики, співпраці в торговельній, транспортній, екологічний сфері, в сфері регіонального співробітництва. Крім того, сторони обговорять питання візової політики між Україною та ЄС.