ua en ru

МЗС повернув додому 11 українців, які застрягли в Канаді

МЗС повернув додому 11 українців, які застрягли в Канаді Фото: МЗС України

Українським туристам анулювали авіаквитки з-за шахрайства туроператора

Міністерство закордонних справ України, спільно з Генеральним консульством України в Торонто і за підтримки української громади Канади, повернуло в Україну 11 українських громадян, які стали жертвами шахрайства туристичного оператора. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За інформацією відомства, в аеропорту канадського міста Торонто однієї з європейських авіакомпаній було відмовлено у посадці на літак 11 громадянам України у зв'язку з анулюванням їх авіаквитків.

"Як повідомило керівництво авіаперевізника, проїзні документи громадян України були скасовані через недобросовісних дій туристичного оператора, який надавав послуги українцям", - йдеться в повідомленні.

Після отримання сигналу про попаданні громадян України у надзвичайну ситуацію представники українського консульства виїхали в міжнародний аеропорт "Пірсон" та вжили заходів з метою надання консульської захисту співвітчизників.

Генконсульством забезпечено українцям безкоштовне проживання в готелі, організовано харчування на період всього їх вимушеного перебування в Торонто, здійснені безкоштовні трансфери, надана необхідна матеріальна допомога та забезпечено їх повернення додому.

Нагадаємо, 1 лютого Україна і Канада прийняли рішення про остаточне підписання і передачі національних парламентів на ратифікацію Угоду про ЗВТ між країнами.