ua en ru

МЗС України радить Росії зосередитися на наданні гуманітарної допомоги Криму

Міністерство закордонних справ України радить Російській Федерації зосередитися на наданні гуманітарної допомоги жителям Автономної Республіки Крим.

Міністерство закордонних справ України радить Російській Федерації зосередитися на наданні гуманітарної допомоги жителям Автономної Республіки Крим. Про це йде мова в коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

"Вчора МЗС України надіслало офіційну ноту-відповідь на звернення російської сторони щодо гуманітарної допомоги. У документі ми запропонували Москві натомість зосередити увагу на задоволенні численних запитів про гуманітарну допомогу від жителів анексованої Росією Автономної Республіки Крим. Ми офіційно висловили стурбованість тим, що численні сигнали світової спільноти щодо стрімкого погіршення ситуації на українському півострові внаслідок його окупації Росією залишаються без адекватної реакції з її боку", - йдеться в коментарі.

У ноті українське МЗС вкотре закликало російську сторону забезпечити швидке і неухильне виконання вже взятих на себе зобов'язань перед Україною і світом та запобігти подальшому погіршенню ситуації на українському півострові Крим, який опинився на межі гуманітарної катастрофи внаслідок російської збройної агресії.

На думку українського зовнішньополітичного відомства, звернення російської сторони з проханням надати їй можливість доставити так звану російську гуманітарну допомогу в східні області України є нічим іншим як черговим елементом пропаганди. На практиці ж саме через дії російської сторони на сході України досі не вдалося відновитися мир і стабільність.

"Тому не слід відкидати, що трюк з так званою гуманітарною допомогою - це ніщо інше як завуальована спроба допомогти російським найманцям-терористам, які сьогодні опинилися в скрутному становищі через успішні дії сил антитерористичної операції", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, 28 травня Міністерство закордонних справ Росії направило ноту Міністерству закордонних справ України, повідомивши його про готовність відправити гуманітарну допомогу на схід України.