ua en ru

МЗС України рішуче засуджує теракти у Брюсселі та закликає дати гідну відсіч тероризмові

МЗС України рішуче засуджує теракти у Брюсселі та закликає дати гідну відсіч тероризмові Фото: МЗС України рішуче засуджує теракти у Брюсселі та закликає дати гідну відсіч тероризмові

У МЗС немає даних про постраждалих у Брюсселі українців

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує терористичні акти, скоєні 22 березня у Брюсселі, які забрали життя десятків мирних людей. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"Ми висловлюємо свої щирі співчуття Уряду і народу Бельгії, рідним і близьким загиблих та сподіваємося на швидке одужання постраждалих внаслідок цих жахливих атак", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у відомстві, Україна як держава, яка сама потерпає від терористичних нападів, поділяє біль бельгійців, змушених зіштовхнутися із небезпекою на своїх мирних вулицях.

"Сприймаємо удар, завданий у серце Європи, як удар по кожній європейській країні, по кожному з нас", - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголошують, що трагедія, що сталася, ще раз підтвердила - світ повинен дати гідну відсіч тероризмові та всім, хто вдається до терористичної діяльності задля залякування і руйнування.

"З посиленими об'єднаними зусиллями ми повинні продовжити боротьбу зі спільним ворогом, адже допоки цю загрозу не буде усунуто, ніхто не може почувати себе у безпеці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МЗС немає даних про постраждалих у Брюсселі українців.