ua en ru

МЗС України рішуче засуджує теракт у Сомалі

МЗС України рішуче засуджує теракт у Сомалі Фото: МЗС України

В результаті теракту в Сомалі загинули 50 кенійських солдатів

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рішуче засуджує терористичний напад на військову базу миротворчої місії Африканського Союзу на території Сомалі (AMICOM), що призвів до численних жертв серед миротворчого персоналу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Україна як ініціатор розробки Конвенції з безпеки персоналу ООН (1994 р.) та зв'язаного з нею персоналу, закликає до негайного вжиття ефективних заходів з метою запобігання у майбутньому нападів на миротворчий персонал на території Сомалі і притягнення винних до відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, терористичні акти є неприйнятними, проти кого б вони не спрямовувалися.

"Загибель миротворців покликаних принести мир на землю Сомалі і спокій у сусідніх країнах, є особливо цинічним і кричущим викликом безпеки для Східноафриканського регіону та усієї світової спільноти. У цьому зв'язку Україна, як непостійний член Ради Безпеки ООН, підтримує активне обговорення Радою діяльності АМІСОМ і ситуації в Сомалі, а також заходів з посилення безпеки миротворців. Висловлюємо щирі співчуття Уряду Кенії, родинам загиблих та бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті нападу бойовиків ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" на військову базу в Сомалі вбито 50 кенійських солдатів.