ua en ru

МЗС України закликає РФ посприяти звільненню інших чотирьох представників ОБСЕ

Міністерства закордонних справ України закликає Російську Федерацію застосувати весь прямий вплив для безумовного звільнення інших чотирьох членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які продовжують утримуватися озброєними угрупуваннями.

Міністерства закордонних справ України закликає Російську Федерацію застосувати весь прямий вплив для безумовного звільнення інших чотирьох членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які продовжують утримуватися озброєними угрупуваннями. Про це йде мова в повідомленні прес-служби українського зовнішньополітичного відомства.

Водночас МЗС вітає звільнення чотирьох членів спецмісії ОБСЄ, які перебували в полоні з 26 травня.

"Ця давноочікувана подія є важливим зрушенням в контексті деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, на що націлений мирний план Президента України Петра Порошенка", - йдеться в коментарі.

При цьому МЗС України вимагає суворого додержання дипломатичного статусу і недоторканості членів місії ОБСЕ, які перебувають в нашій державі на запрошення української сторони.

Раніше сьогодні стало відомо, що на Донбасі звільнені четверо з вісьмох захоплених в Україні спостерігачів від ОБСЕ.

При цьому луганська команда представників місії ОБСЄ з чотирьох чоловік, захоплених 29 травня 2014 р., досі не звільнена.