ua en ru

МЗС України забезпечив повернення 9 українців та 1 іноземця з Сирії

Міністерство закордонних справ України 26-27 червня 2014 р. забезпечило повернення дев'ятьох українців та одного громадянина Сирії - члена родини української громадянки з Сирійської Арабської Республіки.

Міністерство закордонних справ України 26-27 червня 2014 р. забезпечило повернення на Батьківщину дев'ятьох українців та одного громадянина Сирії - члена родини української громадянки з Сирійської Арабської Республіки. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Згідно з повідомленням, евакуація вказаної групи здійснювалася наземним транспортом до Лівану з подальшою відправкою в Україну регулярними рейсами авіакомпанії "Турецькі авіалінії" з урахуванням місць проживання українців - до м. Києва (чотири особи), м. Дніпропетровська (п'ять осіб) та м. Одеси (одна особа).

Організація евакуаційних заходів щодо згаданих громадян забезпечувалася Посольством України в Сирії із залученням можливостей Міжнародної організації з міграції та у координації з українською дипустановою в Лівані. Фінансування транспортних видатків було здійснено за рахунок МОМ.

За даними МЗС, станом на сьогодні загальна кількість громадян України, евакуйованих з території САР з початку сирійського конфлікту, складає 794 особи. Протягом поточного року забезпечено повернення на Батьківщину 19 українців.