ua en ru

МЗС Росії назвав "політизованою" доповідь по вбивству Литвиненка

МЗС Росії назвав "політизованою" доповідь по вбивству Литвиненка Фото: представник МЗС РФ Марія Захарова

У Росії впевнені, що доповідь щодо вбивства екс-офіцера ФСБ має політичне підґрунтя

Міністерство закордонних справ Росії вважає політизованою доповідь щодо вбивства екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка в Лондоні. Про це повідомила представник МЗС РФ Марія Захарова, передає прес-служба відомства.

"Нам потрібен час, щоб детально вивчити зміст даного документа (доповіді, - ред.), після чого дамо розгорнуту оцінку. При цьому, однак, хотіли б зауважити, що російська позиція з даного питання залишається без змін і добре відома. Шкодуємо, що чисто кримінальна справа була політизована і затьмарила загальну атмосферу двосторонніх відносин", - повідомила Захарова.

За її словами, рішення про призупинення коронерського розслідування і початок публічних слухань "мало яскраво виражене політичне підґрунтя".

"Причина зрозуміла - процес, всупереч своїй назві, не був прозорим ні для російської сторони, ні для громадськості, враховуючи специфіку закритого розгляду матеріалів під приводом "секретності", - додала Захарова.

Тим часом, як передає Інтерфакс із посиланням на джерела у правоохоронних органах, Росія відмовиться видати Великобританії Ковтуна і Лугового, які названі вірогідними виконавцями вбивства Литвиненка.

The Guardian повідомляє, що вдова Литвиненка закликала Лондон ввести санкції проти Путіна і і секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева.

Нагадаємо, Лондонський суд заявив про можливу причетність Путіна до вбивства Литвиненка.