ua en ru

МЗС РФ вимагає від України звільнити затриманих російських журналістів

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від України звільнити затриманих українськими силовиками журналістів російського телеканалу "Зірка".

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від України звільнити затриманих українськими силовиками журналістів російського телеканалу "Зірка". Про це йдеться в заяві прес-служби МЗС РФ

"Ми категорично засуджуємо таку практику української влади щодо журналістів, яка останнім часом стала стійкою тенденцією, особливо в тому, що стосується роботи представників російських ЗМІ. Вимагаємо від Києва вжити негайних заходів по безумовному звільненню згаданих громадян Росії і надалі керуватися прийнятими в демократичному суспільстві принципами, про прихильність яким було заявлено в інавгураційній промові вступив на посаду Президента України П. Порошенко", - йдеться в повідомленні.

При цьому МЗС РФ засудив застосування 6 червня фізичної сили народним депутатом, колишнім кандидатом у Президенти України Олегом Ляшком щодо російського кореспондента ВГТРК

"Викликає подив, що подібні провокаційні дії мають місце в момент, коли з'являються проблиски надії на деескалацію конфлікту на Південному Сході України. Важко позбутися враження, що певні сили в Україні явно не зацікавлені в мирному врегулюванні політичної кризи в цій країні", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, вранці Національна гвардія України повідомила про затримання в зоні проведення антитерористичної операції двох журналістів російського видання "Зірка" за підозрою у скоєнні спостереження і збір інформації за організацією службу на блок-пості.

"Вчора військовослужбовцями Національної гвардії України, поблизу одного з блокпостів в зоні проведення АТО, за підозрою у скоєнні спостереження і збір інформації за організацією служби на блокпості, були затримані двоє журналістів російського видання "Зірка", які мали при собі документи, які підтверджують акредитацію при самопроголошеної "Донецької народній республіці". Затримані особи, які були передані представникам Служби безпеки України для уточнення обставин та мети перебування поблизу блок посту. Наразі обставини події з'ясовуються Службою безпеки України", - йдеться в повідомленні.