ua en ru

МЗС РФ стурбований агресивним просуванням прав секс-меншин західними країнами

Міністерство закордонних справ Росії стурбоване "агресивним просуванням прав секс-меншин" західними країнами і "нав'язуванням неоліберальних цінностей". Про це 13 вересня заявив уповноважений міністерства закордонних справ РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов.

"Не може не викликати занепокоєння прагнення західних країн нав'язати іншим членам міжнародного співтовариства свої неоліберальні цінності в якості універсальної основи життєдіяльності. Це особливо помітно на прикладі агресивного просування ними прав секс-меншин", - сказав дипломат в ході свого виступу на Шостому пекінському форумі з прав людини.

Спроби домогтися від інших країн прийняття чужого погляду на гомосексуалізм і одностатеві шлюби як норму життя і якесь природне соціальне явище, що заслуговує підтримки на державному рівні", Долгов назвав неприйнятними.

"Подібний підхід зустрічає опір не тільки в країнах, які дотримуються традиційних цінностей, але й там, де завжди існувало ліберальне ставлення до людей з нетрадиційною орієнтацією", - зазначив Долгов. За його словами, достатньо згадати протестну реакцію значної частини французького суспільства на рішення щодо легалізації в країні одностатевих шлюбів.

"Агресивне просування урядами західних країн неоліберальних цінностей здійснюється на тлі все частішого утиску ними соціально-економічних прав і свобод своїх громадян", - сказав представник МЗС РФ.

Нагадаємо, що в ряді західних держав настільки активно критикується нещодавно прийнятий у Росії закон про заборону пропаганди гомосексуалізму, що нещодавно на тему прав секс-меншин висловився навіть Президент РФ Володимир Путін.

Глава держави заявив про неспроможність критики закону, який змусив багатьох зарубіжних активістів закликати до бойкоту зимової Олімпіади 2014 р. в Сочі. За його словами, закон ніяк не порушує права геїв і лесбіянок. Крім того, Путін сказав, що готовий зустрітися з представниками секс-меншин, проте поки таких пропозицій не надходило.